Z nr. 3-2005 Norsk kort 05

Z nr. 3 2005

Bestill nummeret

Z nr. 3 2005
Norsk kort 05

Årets norske kort- og dokumentarfilmer anmeldt


Kastrasjon, impotens og maskulin avmakt – norsk kortfilm 2005

Mediekommentator i VG Anders Giæver var årets oppsummerer ved Kortfilmfestivalen. Han fant et særegent mønster i årets kortfilmer i deres framstilling av – og fokus på – maskulinitet. Han benyttet også anledningen til å forsvare et lite aktet og underkjent filmfenomen, [...]

Påskeferien min: En skolestil

Fra Inger Lise Hansens Here After, valgt ut til hovedprogrammet i Grimstad 2005   En kjent skikkelse fra religionshistorien lot seg, mer eller mindre frivillig, henge opp på et kors i påsken. I ettertid har det slått meg at det kanskje var denne sterkt selvplagerske tradisjonen jeg ønsket [...]

Årets norske kortfilmer anmeldt

Tradisjonen tro anmelder Z alle de norske kortfilmene i årets kortfilmprogram i Grimstad.

Øyeblikkets tyranni – Norsk dokumentarfilm anno 2005

Mye av dagens norske dokumentar er egentlig kun utvidete og forvokste reportasjer. De har fjernsynsjournalistikkens form og holdning, og ønsker tilsynelatende kun å legge fram et materiale. Gjerne så umiddelbart og ukommentert som mulig. Man stoler på kameraet og mikrofonens autentifiserende [...]