Z Blogg

Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person

Blogg: En festlig mørk komedie, og en intertekstuell lek med vampyrkonvensjonene.

» Les hele innlegget

_

Dårlige feministdamer på film?

Blogg: Hvorfor er vi så opptatte av om hvorvidt kvinnelige filmkarakterer er feministiske på den rette måten?

» Les hele innlegget

_

Challengers

Blogg: Luca Guadagnino server en nådeløs ball direkte inn i motebildet med tennisfilmen Challengers. I beste Guadagnino-stil er det blitt en forførende, pulserende og ikke minst moteriktig periodefortelling om sex, klasse, konkurranseinstinkt og tennistalent.

» Les hele innlegget

_

Bastarden, og mangfoldsbingobrettet

Blogg: Ved å peke på likheter mellom fortid og nåtid, fokuserer Nikolaj Arcels Bastarden på maktskjevhet, klasseulikhet og urimelige verdisyn i samfunnet.

» Les hele innlegget

_

Perfect Days

Blogg: Veldig wendersk og veldig japansk: Ingrid Rommetveit ser nærmere på Wim Wenders sin nyeste film, der han lar oss se det hverdagslige med et helt nytt blikk.

» Les hele innlegget

_

Mirakelet i Gullspång

Blogg: Maria Fredrikssons dokumentarfilm er et lite mirakel i seg selv. Fra første øyeblikk av følger vi regissøren ned i et hemmelighetsfullt kaninhull, og ser storøyd på en verden på den andre siden av all kos, kitsch og nips.

» Les hele innlegget

_

Fallets anatomi – diktning og dom

Blogg: Er det mulig å finne en endelig sannhet om hvordan to mennesker har hatt det sammen? Den kritikerroste Fritt fall gjør et mesterlig forsøk på å vise oss kunstens betydning for vårt forhold til virkeligheten.

» Les hele innlegget

_

Høstgule blader

Blogg: Aki Kaurismäkis nyeste film er varm og leken, selv om den er plassert midt i en brutal sosial virkelighet. Den er også full av etterlengtet solidaritet.

» Les hele innlegget

_

Ah, verden!

Blogg: Ben Rivers’ kortfilmer retter blikket mot livet slik de færreste lever det. Men med sine sterke understrømmer av sci-fi, skrekk og kult er de også en hyllest til menneskets evne til å fantasere fram en annen verden.

» Les hele innlegget

_

Coppolas svanesang?

Blogg:  Forventningene til Francis Ford Coppolas Megalopolis, som ser ut til å bli den amerikanske gigantens aller siste film, er store. Men burde de egentlig være det? Jeg har sett alle Coppolas filmer, så du kan slippe.

» Les hele innlegget

_

Priscilla – En tenåringsforelskelse

Blogg: Biografifilmen om Priscilla Beaulieu, den 14 år gamle skolepiken som endte med å gifte seg med selveste Elvis Presley, skildrer livet hennes gjennom en pudderrosa linse, men er langt fra et rosenrødt portrett.

» Les hele innlegget

_

Napoleon og Josephine i Hollywood

Blogg: Hva skjer når Hollywood-regissøren Ridley Scott kaster seg over en av Frankrikes store nasjonalhelter? 

» Les hele innlegget

_

Gutten og hegren

Blogg: Selv om plottene i Studio Ghiblis filmer ikke alltid tilbyr de store actionopplevelsene, gir filmene deres oss noen av de rikeste opplevelsene animasjonsfilmen kan by på. Så også med Gutten og hegren.

» Les hele innlegget

_

Skammen fra far: Om Bergmans Saraband

Blogg: Hva vil det si å sende skam i arv til sine barn? I Saraband, Bergmans siste film, utforsker han hvordan følelser forplanter seg nedover i generasjonene.

» Les hele innlegget

_

Syndere i sydensol – How to Have Sex

Blogg: Molly Manning Walkers mesterlige regidebut gir oss den usminkede versjonen av alle tenåringers drøm og foreldres skrekk: Vennegjengens sydentur.

» Les hele innlegget

_

Sulis 1907

Blogg: I Sulis 1907 tar Nils Gaup oss med ned til arbeiderne i gruvene. Men blir filmen for kammerspillaktig og innstengt?

» Les hele innlegget

_

Jordmor for den korte filmen

Blogg: Noen mennesker bare elsker film. Toril Simonsen er en slik person. Gjennom mer enn 45 år har hun jobbet med og for film. I sommer ble hun hedret med kortfilmfestivalen høyeste pris, Gullstolen. Z har tatt en prat med henne i det hun nå er i ferd med å forlate sin jobb i Norsk filminstitutt etter 30 år.

» Les hele innlegget

_

Den nye dronningen av skrekkfilmsjangeren: Mia Goth

Blogg: Med et navn som nesten er for godt til å være sant og med hele syv skrekkfilmer i beltet de siste syv årene seiler Mia Goth opp som den nye definitive dronningen av sjangeren.

» Les hele innlegget

_

Small talk ved avgrunnen

Blogg: Med dokumentarisk dialog vever Reality oss inn i et kafkask mareritt hvor hverdagslig tomprat er det fremste våpenet.

» Les hele innlegget

_

Den utopiske Recovery Channel

Blogg: Med premiereklare The Recovery Channel introduserer Ellen Ugelstad den utopiske ideen om en nyhetskanal viet psykisk helse.

» Les hele innlegget

_

Side 1 of 2212345...1020...Siste »