Z nr. 3-1999: Kortfilm

Z nr. 3 1999

Bestill nummeret

Z nr. 3 1999
Kortfilm


Hva vil vi med kortfilmen?

En grunn til at Z filmtidsskrift lager et kortfilmnummer hvert år er at Kortfilmfondet gir oss penger til å gjøre det. Det er en veldig god grunn. Men ikke den beste. | kun utdrag

Fra et apekosmonautisk ståsted

Siste dagen på kortfilmfestivalen. Sola baker. På Hestetorget befinner det seg kun et ungt par. Hun sitter bøyd og gransker sandalene sine. Han betrakter noe udefinerbart over pittoreske sørlandstak. Ingen måker skriker i det fjerne.De har forlengst plassert sine varme føtter nede i [...] | kun utdrag

Den vanskelige dialogen

Det norske publikums legendariske forakt for sin nasjonale filmkultur begrunnes ofte med at dialogene sjelden skaper troverdighet. Språket burde vært norsk films fremste styrke i konkurransen med utenlandsk film, men er blitt dens fremste byrde. Men den korte produksjonen ‘Etter [...] | kun utdrag

Norsk kortfilm 1999

Anmeldelser av samtlige filmer som ble vist på det norske hovedprogrammet på Kortfilmfestivalen i Grimstad. | kun utdrag