Z nr. 2 2013: Seksualiteter

Z nr. 2 2013

Bestill nummeret

Z nr. 2 2013
Seksualiteter

Ansvarlig redaktør: Ingrid Rommetveit
Temaredaktører for dette nummeret: Laura Horak og Gunnar Iversen


Om kyss og utelatelser – den amerikanske filmens lange ungdomstid

Noen av filmhistoriens mest glamorøse, uforglemmelige filmkyss finner vi i Hollywood-filmer laget i perioden mellom 1934 og 1966, en tid da Hollywoods selvsensur gav strikse instrukser om hva man kunne vise - og ikke vise på film. Her er et kyss definitivt ikke bare et kyss. | kun utdrag

Antydningens kunst

Framstillinger av seksualitet i norsk spillefilm. | kun utdrag

Tina, Bettina og High School-filmens perverse gleder

Mange high school-filmer handler bare om sex. Tina & Bettina (Alsvik, 2012) handler om flere former for sex enn de fleste av dem, kanskje fordi det er menn som spiller filmens to vakre hovedrollejenter? | kun utdrag

Å lære seg kjærlighetens språk

- om svensk seksualopplysningsfilm på kino på 60- og 70-tallet. Den mest kjente svenske seksualopplysningsfilmen er uten tvil Ur kärlekens språk fra 1969. Zs skribent plasserer filmen og dens oppfølgere i sin samtid og ser også filmene i lys av en lengre tradisjon av svensk seksualopplysningsfilm. | kun utdrag

Britt blir voksen

- om seksualundervisning i norsk skolefilm | kun utdrag

Om forbilder og klubben i mitt hjerte

«Jeg blir svett når noen blir kalt kvinnelig regissør eller kvinnelig fotograf, eller en film skal kalles kvinnefilm. At det skal være fokus på hvor mange kvinner det er foran eller bak kamera. Og at jeg, siden jeg altså er kvinne, helst skal ha kvinnelige forbilder. Kanskje spesielt fordi jeg har laget den filmen jeg har; en slags stillferdig feministfilm om en 15 år gammel jentes seksuelle oppåkning i den innestengte vestlandsbygda Skoddeheimen.»

Om å knulle og lage film

- intervju med Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen | kun utdrag