Z nr. 3 2006: Norsk kort UTSOLGT

Z nr. 3 2006

Bestill nummeret

Z nr. 3 2006
Norsk kort UTSOLGT


3 filmskapere i Grimstad: intervjuer med Eskil Vogt, Margreth Olin og Torill Kove

Eskil Vogt Ein er van med å sjå kunstnarisk ambisiøse prosjekt frå Eskil Vogt si hand. Både som regissør og som manusforfattar for Joachim Trier. Men i år har han dukka opp med ein musikkvideo. Kvifor musikkvideo? Hovedgrunnen til at jeg lagde denne musikkvideoen var fordi det var en [...]

Årets norske kortfilmer anmeldt

Også dette året anmelder Z alle filmene i det norske kortfilmprogrammet i Grimstad.

Ut i verden: Norsk dokumentar anno 2006

[byline: Gunnar Iversen har skrevet boken Virkelighetsbilder – Norsk dokumentarfilm gjennom hundre år (Universitetsforlaget, 2001) sammen med Sara Brinch, og har skrevet om dokumentarfilmprogrammene ved Kortfilmfestivalen i Z 3 i 2001, 4 i 2002, 3 i 2003, 3 i 2004 og 3 i 2005.] En interessant [...]

Digitale Fortellinger – en ny type dokumentar

[byline: Eli Lea jobber med Digital Historiefortelling i Flimmer Film i Bergen. Hun har selv laget flere Digitale fortellinger og har deltatt på workshoper arrangert av Center for Digital Storytelling og Digital Bridge i Sverige. Hun har også arbeidserfaring fra BBC Wales hvor hun jobbet på [...]

Malek Shafi’i – en dokumentarfilmskaper fra Afghanistan

Mens afghanske flyktninger sultestreiket utenfor domkirken i Oslo og norske kort- og dokumentarfilmere hadde samlet seg til festival i Grimstad, møtte Z den afghanske dokumentarfilmskaperen Malek Shafi’i på filmfestivalen i Matera i Sør Italia. Malek har vært med på å bygge opp [...]

Memento mori – om Knut Erik Jensens kortfilm Kald verden

«Deres have er verden. Ruiner er disse blomstrende barns mødre. Det brogede, levende skaperverk trekker sin næring fra forgagne tiders ruiner.» – Novalis: Heinrich von Ofterdingen «Noen vil lese suturene i skalletaket ditt.» – Tor Ulven: Søppelsolen Noen stilistiske modi, eller [...]