Z nr. 1-1988

Z nr. 1 1988

Bestill nummeret

Z nr. 1 1988


Peder Norlund: Fra animatør til live-action fotograf

Peder Nordlund intervjues av Ingrid Wiese | kun utdrag

Espen Hansen: Med Bowie og Goebbels som forbilder

Espen Hansen intervjues av Kalle Løchen | kun utdrag

Norske animatører har det ikke lett

Tegnefilm og annen animasjonsfilm har lange og stolte tradisjoner innenfor norsk filmproduksjon. Likevel har vi ikke klart å etablere noe sterkt miljø for denne type film. Ikke engang Ivo Caprinos Flåklypa-suksess har avfødt ny satsing på helaftens animasjonsfilm.    Vi må ikke være redd [...] | kun utdrag

Ole Bjørn Salvesen: Prisvinner med debutfilm

Ole Bjørn Salvesen intervjuet av Richard Alm | kun utdrag

Trond Brede Andersen: På et følelsesmessig plan

Trond Berde Andersen intervjuet av Trond OlSvendsen | kun utdrag

Andrej, Maya, Chris… og alle de andre – en festivalkommentar

Den 10. norske kortfimfestivalen er over, som vanlig brakt vel i havn av den etter hvert temmelig erfarne festivalledelsen og et stort sett usynlig apparat av teknikere og administratører. Den norske kortfilmfestivalen er blitt en voksen, spennende og viktig festival. Oppbudet av norsk film er [...] | kun utdrag

Årets norske kortfilmer anmeldt

Velkommen til Zs anmeldelser av siste års kortfilmer. Vi anmelder også i år samtlige filmer fra hovedprogrammet på kortfilmfestivalen i Trondheim. Fordi mange av filmene ennå ikke finnes i vanlig distribusjon og kopier er vanskelig å skaffe til veie, bygger anmeldelsene i mange tilfelle på [...] | kun utdrag

Om likheten mellom Alfred Hitchcock og Chantal Akerman

En av de mer spesielle seanser under kortfilmfestivalen i Trondheim var visningen av 4 filmer av den belgiske filmregissøren Chantal Akerman. En av filmene som ble vist var Akermans debutfilm fra 1968, Saute ma ville, en sterk film om en ung kvinnes selvmord, som festivalpublikummet utvilsomt [...] | kun utdrag