Z nr. 1-1987

Z nr. 1 1987

Bestill nummeret

Z nr. 1 1987


Bert Haanstra: Håndverker og humanist

Bert Haanstra intervjuet av Trond Olav Svendsen | kun utdrag

Kortfilmfestivalen – hvorhen?

Under årets kortfilmfestival i Trondheim ble det fra flere hold ytret en del kritikk mot festivalens juryordninger og den behandling av filmene som juryen foretok.    Den diskusjon som foregikk på selve festivalen i år var knyttet til den fortløpende presentasjonen av de enkelte filmene. På [...] | kun utdrag

Norsk kortfilm fra vinter til vår?

«Kortfilm» er blitt et begrep. Men hva med begrepets innhold? Er den norske 80-tallskortfilmen blitt så mye bedre enn sin beskjedne forgjenger i tiåret før? Denne sammenligningen av filmer fra kortfilmfestivalene i 1979 og 1986 kan tyde på at kortfilmen har vunnet mer i ry enn i [...] | kun utdrag

Framtidsdrøm og filmlek

Erik Løchens kortfilmproduksjon, kollegene i ABC-films produksjoner, og hele den norske kortfilmen, er et ukjent land som rommer mange interessante «oppdagelser». Alle disse små «filmdikt» danner en egen filmhistorie, og i denne historien må Løchens produksjon få en [...] | kun utdrag

Martin Asphaug: En humorist med «stil»

Martin Asphaug intervjuet av Sissel Sundby | kun utdrag

Årets norske kortfilmer anmeldt

Her finner du kortanmeldelser av filmene i hovedprogrammet på kortfilmfestivalen i Trondheim 1986. Hovedprogrammet besto av de filmene som var med i konkurransen, og var for første gang valgt ut av en forhåndsjury. Programmet ble vist i 4 avdelinger og besto av til sammen 53 enkeltfilmer og [...] | kun utdrag

Kortfilmfestivalens internasjonale program – en kommentar

En kritisk kommentar ved Jan Erik Holst. | kun utdrag