Z nr. 1-1986

Z nr. 1 1986

Bestill nummeret

Z nr. 1 1986


Musikk tekst bilde

De levende bildene vi utsettes for i dag er oftere elektroniske enn fotografiske, oftere videogrammer og fjernsyn enn film. Kortfilmfestivalens videoavdeling var ganske omfattende og i høyeste grad «blanda drops». Her forsøker Kalle Løchen å definere noe av det han har sett. | kun utdrag

Mellom vitenskap og virkelighet – om cinema direct på kortfilmfestivalen 1985

Deler av Kortfilmfestivalen sto i den antropologiske filmens tegn, blant annet en hel avdeling med cinema direct-filmer fra Universitetet i Tromsø. Men hva er egentlig cinema direct? Hvilket forhold har denne måten å filme på til antropologien som vitenskap? Hvilket bilde gir den av [...] | kun utdrag

På jakt etter filmkunstneren: Intervju med René Bjerke

Til tross for at norsk kortfilms tekniske kvalitet stadig blir bedre og produksjonsvolumet stadig blir større, kan en lett sitte igjen med inntrykk av at det ofte skorter på nye og originale idéer i det som blir laget. Det nye statlige studiesenteret for film skal sørge for videreutdanning av [...] | kun utdrag

Årets nye norske kortfilmer – anmeldt

Her finner du kortanmeldelser av samtlige konkurransefilmer i Trondheim. Anmeldelsene står alfabetisk etter filmens tittel. | kun utdrag

Volda ikke et nasjonalt filmakademi… men vi lever

Leserbrev fra studenter på videofordypninga, DH i Volda. | kun utdrag

Verdens største kortfilmfestival?

Kommentarer til festivalen fra Filmforbundets formann Aage Aaberge. | kun utdrag

Kortfilm: Filmskole eller selvstendig uttrykk?

Filmfotograf Eric Arguillère diskuterer kortfilm og filmkunst. | kun utdrag