Z nr. 1-2004: Stil i film

Z nr. 1 2004

Bestill nummeret

Z nr. 1 2004
Stil i film


Om begrepet stil

Det er ingen mangel på salgsfremstøt som vil tilby deg akkurat din personlige stil, eller folk som vil fremvise sin egen, individuelle stil. Det kan synes som om vi er omgitt kun av stil, det være seg personer eller gjenstander. | kun utdrag

Lyden: Den tredje dimensjon

Lyden er det siste ledd i kjeden før verket møter publikum. I verste fall kan det være det siste en regissør tenker på. I ren ubesluttsomhet kan vedkommende legge på en masse lyder som kun er kosmetiske forbedringer, og det ender med at alle filmens elementer forteller det samme på hver sin [...] | kun utdrag

Sensommerens døsige ettermiddagssol: Om Shunji Iwai – internasjonalt underkjent og stilsikker sentimentalist

Den i skrivende stund førti år gamle filmskaperen Shunji Iwai har vært oppslagstavle for mang en merkelapp i løpet av sin mangefasetterte og spennende karriere. «Japans Wong Kar-wai», for eksempel; en beskrivelse som på samme tid både er misvisende og passende. Selv liker han å [...]