Z nr. 1 2013: Norske skuespillere

Z nr. 1 2013

Bestill nummeret

Z nr. 1 2013
Norske skuespillere

Ansvarlig redaktør: Ingrid Rommetveit
Temaredaktør for dette nummeret: Aksel Kielland


Aud Schønemann: Med ansiktet som lerret og publikum som projeksjonist

Aud Schønemanns mest kjente roller danner en fortelling om en nordmann som ble borte. | kun utdrag

Det er ingen som kommer til å savne meg

Under revyfernissen er Rolv Wesenlunds Marve Fleksnes en figur med en imponerende dybde.

Bjørn Floberg – mer mann enn metode

Det suverene ligger i det Bjørn Floberg alltid tar med seg til rollen, og ikke klarer å skjule.

Anne Marit Jacobsen – skuespiller

På settet til Som du ser meg var det en i staben som syns det var vanskelig å adressere Anne Marit ved fornavn, fordi hun alltid hadde vært «Anne Marit Jacobsen» for ham – en person han hadde vokst opp med via film og tv, og som han derfor ikke klarte å henvende seg til uten å bruke hele navnet. | kun utdrag

En djevel på detaljer – Anders Baasmo Christiansen

Han har vist ar han behersker biroller som sosial kompis og hovedrollen som lavmælt spritdrikker med sosial angst. Men ser man nærmere på noen av Anders Baasmo Christiansens roller blir det klart at han er klar for mye mer. | kun utdrag

Anders Danielsen Lie – en modell for et menneske

I Anders Danielsen Lies strålende lille karriere, bestående av kun tre hovedroller, kan man følge hans utvikling fra å være skuespiller til å bli en modell for et menneske av bressonsk kaliber. | kun utdrag

Alle kan gjøre det!

Eller: Hvordan bli en populær og kritikerrost skuespiller i storslåtte, Oscar-nominerte filmer uten å bli født inn i den norske filmadelen, ha relevant utdanning eller være en method actende gærning | kun utdrag

Sonja Henie

Sonja Henie - tegneserie signert Aidan Koch | kun utdrag