Z nr. 1-2005: Filmopplevelse

Z nr. 1 2005

Bestill nummeret

Z nr. 1 2005
Filmopplevelse

Ansvarlig redaktør: Ingrid Rommetveit
Temaredaktør: Dag Sødtholt


Michael Manns ‘Heat’: Forsøk på å beskrive en gangsterfilm

Noen ganger gjør en film sterkt inntrykk uten at du helt kan forklare hvorfor. Filmens bilder og stemninger resonnerer i deg lenge etter at du har forlatt kinosalen, men du kan ikke helt sette fingeren på hvorfor akkurat denne filmen har en så sterk effekt. Ingenting du sier yter filmopplevelsen [...] | kun utdrag

Triggerhappy – Evig solskinn i et animert sinn

Alle har en favorittfilm, eller i det minste et sett med filmer man holder av mer enn andre. I alle fall så lenge man anser kunstformen som noe mer enn bare tidsfordriv og underholdning, hvilket vel i praksis burde omfatte alle som leser denne artikkelen. Folk som avfeier film som enkelt [...] | kun utdrag

Døråpner til Abendland: Et intervju med Kalle Løchen

Kalle Løchen intervjues av Dag Sødtholt | kun utdrag

Nærkontakt av femte grad: En ekspedisjon til Soderberghs ‘Solaris’

Min opplevelse av Steven Soderberghs film Solaris strekker seg over fem visninger av filmen tidlig i 2003. Jeg skal bruke disse fem møtene til å reflektere over filmopplevelsen, og film generelt. Ikke minst skal jeg forsøke å gjengi hvordan opplevelsen forandret og utdypet seg i takt med hvert [...] | kun utdrag

Forhekset av film: Et intervju med David Bordwell

Z kunne ikke la sjansen gå fra seg til å intervjue David Bordwell da han besøkte Norge i fjor høst, i forbindelse med Norsk filmklubbforbunds filmfaglige seminar om stil i film.