Z nr. 1-1985: Spesialutgave om kortfilmfestivalen

Z nr. 1 1985

Bestill nummeret

Z nr. 1 1985
Spesialutgave om kortfilmfestivalen


Den norske kortfilmens begredelige historie 1905-1969

I begynnelsen var kortfilmen. Og siden har den alltid vært der som en undervegetasjon, en forutsening for all film. Den norske kortfilmen har likevel gjennom nesten hele sin historie måttet slite med trang økonomi. Det er filmfolks interesse og ukuelige entusiasme som har gjort det mulig for [...] | kun utdrag

Den norske kortfilmens begredelige historie 1969-1978

Jan Erik Holst tar opp tråden etter Dag Lutros beretning om kortfilmen fra 1905-1969. | kun utdrag

Årets nye norske kortfilmer – anmeldt

Kortfilmfestivalen i Trondheim bød på litt av hvert blant de norske bidragene. Rein amatørfilm på super-8 veksla med kjempesatsinger på høyt profesjonelt nivå. Z-redaksjonen bestemte seg på forhånd for å anmelde alle filmene; vi mente at så lenge filmene befant seg på festival, måtte [...] | kun utdrag

Jakten på den forsvunne skatten

Hvor skal jeg henvende meg med mitt filmmanuskript? Hvem gir støtte til finansiering av kortfilmer? Hvilke muligheter til filmutdanning finnes i Norge? Dette er sprøsmål som forsøkes besvart i denne artikkelen. Produksjonsressursene er små og utdanningsmulighetene få – men det hjelper [...] | kun utdrag

Fikses Fiksfakserier

«Man tager en form…» for å uttrykke hva? Dette blir mitt hovedspørsmål etter årets kortfilmfestival i Trondheim. Hva er det kortfilmmakerne er opptatt av? Hva vil de med sine dyktig tillærte virkemidler? Jeg vet ikke. Jo – av og til skimter jeg et «budskap» [...] | kun utdrag

Fra Røros til Trondheim på 6 år: Festival i metamorfose

Kortfilmfestivalen har utviklet seg til å bli det viktigste forumet for visning av korte filmer i dagens Norge. Fra 70-tallets slutt og nå midt inne i 80-åra, har den gjenspeilet utviklingen fra traust sosialrealisme over i mer poetiske og personlige filmer. Jan Erik Holst har vært en av [...] | kun utdrag

Animatørene er publikums yndlinger

Inni Karine Melbye intervjuet av Jon Iversen | kun utdrag

Byråkrat hyller entusiastene

Tore Kinge intervjuet av Jon Iversen | kun utdrag

Festivalmøte med norske kortfilmregissører

Diverse mennesker intervjuer diverse kortfilmskapere... | kun utdrag