Z nr 3 2004: Kortfilmnummer

Z nr. 3 2004

Bestill nummeret

Z nr. 3 2004
Kortfilmnummer


Fiskepudding, lutefisk, geitost og vafler – norsk kortfilm 2004

Hva slags kortfilmer lages i et av verdens rikeste land, et land som nesten har alt? Hva formidler disse filmene om Norge i dag, om hva det vil si å være norsk? | kun utdrag

Forførelsens kunst

Eskil Vogt (29), den eneste nordmann akseptert som regielev på den svært velrenommerte franske filmskolen FEMIS, står på terskelen til en karriere som filmregissør etter eksamen i vår. Han har imidlertid allerede høstet anerkjennelse i det hans kortfilm Une etreinte i fjor vant hele 2 priser [...] | kun utdrag

Rødblått paradis. Norsk dokumentarfilm anno 2004

«I Norge har vi det så godt at vi ikke kan være annet enn triste», sa Knut Erik Jensen ved årets kortfilmfestival, og denne kommentaren fanger inn hovedfølelsen man sitter igjen med etter årets dokumentarprogram. | kun utdrag

Prisvinnerne ved Kortfilmfestivalen i Grimstad 2004

| kun utdrag

Årets kortfilmer anmeldt

Også i år anmelder Z alle kortfilmene i hovedprogrammet i Grimstad. Du finner anmeldelsene her.

Fragmenter fra et forhold

      Eskil Vogts eksamensarbeid Les étrangers er en nennsom balansegang mellom intim samlivsfilm og spøkelsesaktig mysterium.  Jeg ble dypt fascinert av Les étrangers fra første bilde, første lyd og var lei meg over at filmen ikke var lenger enn 29 minutter. Noen eksamensfilmer er [...]