Z nr. 3-1996

Z nr. 3 1996

Bestill nummeret

Z nr. 3 1996


Zynser i Grimstad

Vi prøver alle å se sammenhenger, trekke slutninger eller forsøker å sette ord på inntrykkene som kommer rasende mot oss i en uhorvelig fart. På kortfilmfestival i Grimstad anno 1996.

Filmkunst – eller barne- og ungdomsarbeid?

Skal offentlig støtte til filmproduksjon være øremerket film for utvalgte målgrupper eller må rent kunstneriske kriterier få styre all filmproduksjon? Artikkelforfatteren antyder at øremerking av støttemidler er en uakseptabel overstyring av filmkunstnernes ytringsfrihet. | kun utdrag

Skriveguru

Jean-Claude Carrière intervjues av Ingrid Wiese | kun utdrag

Å være tro mot tilskueren i seg

Med sin distinkte stil, sine skarpe kritikker, de glødende festivalrapportene eller radioprogrammene i selskap med Per Haddal – Bjørn Granum var alltid en glede å lese eller lytte til. Denne artikkelen skal handle om dagspresse-kritikeren Granum og er et lite streiftog i en betydelig [...] | kun utdrag

På turne med ishavsfilm

Den norske filmhistorien byr ennå på uutforskede områder. Nok en gang har Z gleden av å lette lit på sløret over en forsømt del av norsk mediehistorie. Artikkelforfatteren presenterer her dokumentarfilmskaperen Per Høsts filmer som tross sin store popularitet i samtiden i flere tilfelle [...] | kun utdrag

Animerte dager: Animasjonsfestival med rekordoppslutning

Tegneseriemediet er på retur. Svært få nye serieblader overlever. Til tross for dette må årets Oslo Animation Festival betegnes som en suksess. I overkant av 2000, med entusiastiske Gunnar Strøm i spissen, besøkte festivalen i tidsrommet 25.-28. april, og de hadde muligheten til å få med [...] | kun utdrag

Minimalen ’96

Z’s kortfilmnummer oppsummerer kortfilmåret og må selvsagt også omtale Minimalen, Trondheims kortfilmfestival, som i år samlet rundt 1200 filminteresserte. Litt over 100 filmer var det mulig å få med seg under disse solrike dagene på seinvinteren. | kun utdrag

Hva film er for meg

Nour-Eddine Lakhmari intervjues av Ingrid Kristin Dokka | kun utdrag

Årets norske kortfilmer anmeldt

Z anmelder også i år samtlige filmer fra det norske hovedprogrammet ved kortfilmfestivalen i Grimstad. De fleste anmeldelsene baserer seg på ett gjennomsyn av filmene under festivalen i Grimstad. Synspunktene er kanskje mer subjektive enn analytiske, men dermed muligvis også mer i tråd med den [...] | kun utdrag