Z nr. 1-2000: Frykten for naturen

Z nr. 1 2000

Bestill nummeret

Z nr. 1 2000
Frykten for naturen


Det kunne ikkje ha skjedd en annan stad – Film i Stavanger

For nokre år sidan såg eg eit sånn typisk ettermiddagsprogram for ungdom. Dei hadde bedt folk senda inn sine beste sjølvlaga actionsportfilmar. Vinnaren vart kåra og intervjua, han hadde filma kompisane, nokre BMX-syklar og ei terrengløype. Men i studio satt òg ein annan fyr. | kun utdrag

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær

Vi begynner i flatskrapte Danmarks hovedstad. Som Københavner på tredje året er jeg mye ute på sykkel, i etterhvert allslags sol og regn. Det skal mye dårlig vær til for å stoppe meg i å klive på min tunge jernhest, men faktisk hender det allikevel relativt ofte at jeg må finne på noe [...] | kun utdrag

Twin Peaks ti år etter

Hei alle frikere, hei alle kvasimystikere, hei alle filmklubbentusiaster, og hey hey hey alle som røyka bønner og så på TV i 1990-91: Kosetime! Flashback! Jeg har sett Twin Peaks på video! Hele jævla serien! | kun utdrag

Blandt økokrigere og cyberpunkere

En ting er sikkert når det gjelder framtiden. Vi kommer alle til å være veldig, veldig skitne. | kun utdrag

Mennesket: en priviligert tilstand betinget av samfunnstilstanden

1 1768 ble en liten gutt funnet i skogene i Avignon, hvor han hadde overlevd siden tidlig barndom ved å erverve seg et passende adferdsrepertoar. Tidens intelligentsia kastet seg glupsk over gutten i den hensikt å omforme guttens adferd til et menneskes. Det underliggende spørsmålet som søktes [...] | kun utdrag

I skogen kan ingen høre deg skrike

Med mine nordnorske gener rammes jeg hver gang det er godt vær av en irrasjonell trang til å oppholde meg utendørs, allerhelst ute i den såkalte naturen. Med mitt heller makelige vesen og hang til mørke kinosaler og cafeer, byr dette på problemer | kun utdrag

Jeg, en androide

For to år siden bodde jeg to år i skogen. Vi måtte rømme fra byen hvor det kostet 70 000 kroner å føde et barn uten komplikasjoner. Heldigvis går ingenting etter planen, så vi dro hjem til sosialismen. Det nye hjemmet var 25 minutter fra Nationalteateret og to stasjoner over [...] | kun utdrag